Bijtelling leaseauto 2017

De reeds in 2016 ingezette koers wordt verder aangescherpt in de komende jaren. De bijtelling voor vrijwel alle leaseauto’s gaat geleidelijk naar 22%, behoudens volledig elektrische auto’s; die genieten van een bijtellingstarief van slechts 4%.

Hoeveel bijtelling betaal ik in 2017?

Per 1 januari 2017 gelden de volgende bijtellingstarieven voor lease-auto’s. Alleen vol-elektrische auto’s hebben een bijtellingstarief van 4%. Rijdt u een hybride auto, die gedeeltelijk elektrisch rijdt? Voor deze auto’s, en voor alle andere auto’s dan vol-elektrisch, geldt een generiek bijtellingstarief van 22%. Dus ook voor alle nieuwe reguliere auto’s. Hiermee wordt afscheid genomen van het reeds decennia bekende tarief van 25%. Goed nieuws voor lease-rijders die een gewone auto kiezen. Minder goed nieuws voor werknemers die graag gebruik hadden gemaakt van de gunstige hybride-tarieven van de afgelopen jaren; die kans is voorbij.

Wat brengt de nabij toekomst?

tesla-model3De hoop is er nu op gevestigd dat er op termijn een breder aanbod komt van automodellen met een vol-elektrische aandrijving. Zodat er meer keuze komt met meer betaalbaarder en meer bereikbaarder modellen dan de huidige alleenheerser; de prachtige Tesla-modellen met een bereik tot 572 km. Hopelijk dat het nieuwe Model 3 (actieradius 345 km) financieel breder bereikbaar zal worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.