Bijtelling leaseauto 2018

Alleen volledig elektrisch rijden heeft nog lage bijtelling in 2018

De bijtellingstarieven in 2018 zijn flink hoger dan de voorgaande jaren. Alleen volledig elektrische auto’s komen in aanmerking voor het laagste bijtellingstarief van 4%. De bijtelling voor de thans populaire hybride auto’s / semi-elektrische auto’s is reeds in 2016 fors omhoog geschoten naar 15%. Verder is er nog een tussentarief van 21% voor enkele modellen, en geldt voor het overgrote deel van de nieuwe auto’s het aloude reguliere bijtellingstarief van 25%.

In 2018 wordt de reeds in 2016 ingezette koers verder aangescherpt. Het is heel simpel gemaakt. Alleen voor auto’s die een CO2-uitstoot in gram per kilometer van 0,0 hebben, geldt een bijtellingstarief van slechts 4%. Dit zijn alleen volledig elektrische auto’s. Voor alle andere leaseauto’s geldt een bijtelling van 22%.

Hoeveel bijtelling betaal ik in 2018?

Per 1 januari 2018 gelden de volgende bijtellingstarieven voor lease-auto’s. Alleen vol-elektrische auto’s hebben een bijtellingstarief van 4%. Rijdt u een hybride auto, die gedeeltelijk elektrisch rijdt? Voor deze auto’s, en voor alle andere auto’s dan vol-elektrisch, geldt een generiek bijtellingstarief van 22%. Dus ook voor alle nieuwe reguliere auto’s. Dat is op zich best aardig nieuws voor lease-rijders die een gewone auto kiezen, dit tarief is namelijk net iets lager dan het al decennia gehanteerde tarief van 25%; een verlaging van 3%. Het is echter minder aantrekkelijk voor werknemers die graag gebruik hadden gemaakt van de gunstige hybride-tarieven van de afgelopen jaren (0% en 7%), deze tijden zijn nu voorlopig voorbij.

Leave a Comment

Your email address will not be published.